Artboard 1 copy 4
Za boljšo prihodnost: odkrivanje in razumevanje nadarjenosti

Podrobnosti Dogodka

Datum

2023-06-08
2023-06-09

Ura

05:00 pop
08:00 pop

Kje

Radisson Blu Plaza Hotel, Ljubljana

Za boljšo prihodnost: odkrivanje in razumevanje nadarjenosti

World campaigne: Genius no more denied

8. in 9. junij, 2023, Radisson Blu Plaza Hotel, Bratislavska cesta 8, Ljubljana

Dogodek je namenjen ozaveščanju, sprejemanju in izobraževanju koncepta nadarjenosti na drugačen način ter opozoriti na edinstvene izzive in priložnosti, s katerimi se soočajo nadarjeni posamezniki. Na dogodku se bomo zbrali vsi, ki jih področje nadarjenosti zanima, nadarjeni posamezniki, ki želijo izvedeti več o sebi in svojih sposobnostih, starši, ki želijo razumeti posebne potrebe svojih nadarjenih otrok, psihologi, specialni pedagogi, terapevti, učitelji, zaposleni na kadrovskem področju, in nenazadnje tudi vodstva ter lastniki podjetji, ki se zavedajo, da vlaganje v svoje nadarjene zaposlene, ne bo samo pozitivno vplivalo na njihov razvoj in dobro počutje, temveč tudi na uspeh, ki bo temeljil na prihodnosti.

Srečanje je organizirano v dveh dnevih po vsebinskih sklopih. V četrtek, 8. junija 2023, se srečamo na VIP dogodku Podjetniška inteligenca: odklenite svoj potencial za poslovni uspeh, v petek 9. junija 2023, pa na dogodku Za boljšo prihodnost: odkrivanje in razumevanje nadarjenosti.

Glavna govorka na dogodku bo Patricia Susan Jackson, priznana psihoterapevtka in vrhunska strokovnjakinja, avtorica številnih člankov in prejemnica nagrad, z več kot 30-letnimi izkušnjami na področju nadarjenosti.


Program dogodka

Za boljšo prihodnost: odkrivanje in razumevanje nadarjenosti

petek, 9. junij, Radisson Blu Plaza hotel, Ljubljana

13:30-14:00 Registracija udeležencev

14:00-14:15 Uvodne besede

14:15–15:30 “Uresničimo obljube: pomoč pri doseganju polnega potenciala naših najbolj nadarjenih otrok in odraslih” osrednja govorka Patricia Susan Jackson, psihoterapevtka, specializirana za pomoč izjemno nadarjenim posameznikom, ustanoviteljica in direktorica The Daimon Institute for the Highly Gifted

15:30-15:45 Odmor

15:45-16:45 “Razumevanje nadarjenosti skozi prizmo osebnostnega razvoja”, Katja Ujčič, ustanoviteljica in direktorica Geniusx, Inštituta za raziskovanje in razvoj nadarjenosti

16:45-17:45 Delavnica: “Nadarjeni otroci in mladostniki: 27 strategij za njihov uspeh”, Patricia Susan Jackson

17:45-18:00 Odmor

18:00-19:15 Intervju o izzivih in priložnostih pri odkrivanju in razvoju nadarjenosti, sodelujeta Patricia Susan Jackson in Katja Ujčič

19:15- 21:00 Pogostitev in druženje

Dogodek bo potekal v slovenskem in angleškem jeziku.


VIP dogodek

Podjetniška inteligenca: odklenite svoj potencial za poslovni uspeh

četrtek, 8. junij, Radisson Blu Plaza hotel, Ljubljana

17:00 – 18:15 “Razvoj podjetniške inteligence, inovativnosti in ustvarjalnosti za uspešno poslovanje”, Patricia Susan Jackson, ustanoviteljica in direktorica The Daimon Institute for the Highly Gifted

18:15 – 19:00 Razprava in druženje

Patricia Susan Jackson bo razkrila, zakaj je odkrivanje podjetniške inteligence v sebi nujno potrebno za uspešno podjetništvo; kako spretno kombinirati znanje, izkušnje, talente ter edinstvene lastnosti, ki posameznikom omogočajo prepoznavanje in iskanje priložnosti, gradnjo in upravljanje uspešnih podjetij in premagovanje izzivov, ki se pojavijo na poti.

Poglobljeni pogovor bo potekal v angleškem jeziku v skupini do največ 30 oseb.

Patricia Susan Jackson

The Daimon Institute for Highly Gifted


Patricia Susan Jackson je vodilna svetovna strokovnjakinja na področju dela z nadarjenimi otroci in odraslimi. Pri svojem delu se je specializirala za pomoč izjemno nadarjenim posameznikom in z več kot 30 leti izkušenj kot ustanoviteljica in direktorica The Daimon Institute for the Highly Gifted pomagala prebuditi in razviti potenciale neštetim nadarjenih posameznikov iz celega sveta. Je avtorica številnih člankov ter govorka na neštetih mednarodnih konferencah s področja nadarjenosti. Leta 2021 je prejela nagrado “Mental Health Practitioner of the Year Award”, ki jo podeljuje organizacija Supporting the Emotional Needs of the Gifted (SENG), leta 2020 pa je izbrana za “Person to Watch”, ki jo podeljuje mednarodna organizacija 2-e-Newsletter.

“Nadarjenost je tema, ki mi je zelo pri srcu, in verjamem, da je za dobrobit vseh nas ključnega pomena prepoznati in podpirati edinstvene potrebe ter sposobnosti nadarjenih posameznikov. Z zagotavljanjem ustrezne podpore in spodbude lahko pomagamo tem posameznikom doseči njihov polni potencial, da lahko pozitivno prispevajo k razvoju družbe. Veselim se, da bom svoje znanje in izkušnje delila z vami, v Sloveniji. Hvala vam za vabilo, se že veselim se srečanja!”

Patricia Susan Jackson

Več o Patricii Susan Jackson: The Daimon Institute for the Highly Gifted

Katja Ujčič

GeniusX, Inštitut za raziskovanje in razvoj nadarjenosti


Ustanoviteljica in direktorica GeniusX, Inštituta za raziskovanje in razvoj, Katja Ujčič, je pred prihodom P.Susan Jackson izpostavila, da je namen organizacije dogodka ozavestiti drugačen pristop do nadarjenosti. Pristop, ki je osredotočen na odkrivanju in sprejemanju nadarjenosti, prilagojenem izobraževanje ter razumevanju potreb nadarjenih posameznikov.

“Izjemno ponosna sem, da bo GeniusX, Inštitut za raziskovanje in razvoj nadarjenosti v Ljubljano pripeljal Patricio Susan Jackson, svetovno avtoriteto na področju nadarjenosti. V svoji 30-letni praksi z nadarjenimi je Patricia Susan Jackson razvila integrativni pristop k prepoznavanju in razvoju nadarjenosti. Z organizacijo njenih predavanj in delavnic želimo nadarjenim, staršem nadarjenih otrok in vsem, ki se ukvarjajo z nadarjenimi posamezniki, omogočiti, da se o tem edinstvenem razumevanju nadarjenosti seznanijo iz prve roke.

Katja Ujčič

Več o Katji Ujčič: https://geniusx.si/o-meni

Če ste nadarjeni posameznik, vam bo dogodek pomagal razumeti, kako lahko svoje darove uporabite na najboljši način in kako se spopasti z izzivi, ki jih prinaša nadarjenost.

Če ste starši nadarjenega otroka, vam bo dogodek pomagal razumeti posebne potrebe vašega otroka in kako mu pomagati pri razvoju.

Če ste psiholog, specialni pedagog, terapevt ali učitelj, boste seznanjeni z novimi načini obravnavanja nadarjenih posameznikov in kako jim pomagati pri njihovem razvoju.

Če ste zaposleni na kadrovskem področju ali lastnik podjetja, boste izvedeli, kako vlaganje v nadarjene zaposlene lahko pozitivno vpliva na uspeh vašega podjetja.

Oba dneva dogodka sta zasnovana tako, da ponujata praktične informacije in konstruktivne pogovore o nadarjenosti. Na dogodku se boste lahko povezali z drugimi, ki delijo vaše zanimanje in vas razumejo, in tako ustvarili mrežo podpore in prijateljstva.

Vabljeni k prijavi na navdihujoča dogodka, polna novih spoznanj, prijateljstev in priložnosti za osebnostni in poslovni razvoj.

Veseliva se spoznavanja edinstvenega sveta nadarjenih in druženja z vami!

 

Katja Ujčič in Patricia Susan Jackson

NE POZABITE SE PRIJAVITI NA NAŠE NAJNOVEJŠE NOVICE!

Osebno povabilo Sloveniji Patricie Susan Jackson!

 

Deli s prijatelji