O inštitutu

GeniusX, inštitut za raziskovanje in razvoj nadarjenosti, je center za strokovno podporo in spodbujanje nadarjenih otrok in odraslih. 

Na inštitutu obravnavamo vse vidike nadarjenosti od prepoznavanja, usmerjanja, razvoja nadarjenosti, do obravnavanja posebnih potreb nadarjenosti.

Ponujamo širok spekter storitev, kot so individualna in skupinska svetovanja, izobraževanja, raziskovanja in ozaveščanje s področja nadarjenosti.

1
people-sitting-indoors-3182783
Artboard 1 copy 4

Svetovanje in strokovna podpora

Svetovanje je namenjeno nadarjenim otrokom, mladostnikom in odraslim, ki želijo prepoznati, razumeti in razvijati svojo nadarjenost ter izboljšati svoje sposobnosti. Poleg tega inštitut nudi tudi izobraževanja za starše nadarjenih otrok, strokovno javnost in podjetja, ki želijo izvedeti več o nadarjenosti in njenem razvoju.

Ozaveščanje in raziskovanje

Inštitut se posveča raziskovanju nadarjenosti in ozaveščanju javnost tako o njenih edinstvenih plateh, kot tudi o intenzivnostih in stiskah, ki jih nadarjenost prinaša ter pomaga širiti zavedanje o pomembnosti odkrivanja, spodbujanja in razvoja nadarjenosti.


Vizija, poslanstvo, vrednote

Vizija

Z inovativnimi pristopi pri svetovanju nadarjenim osebam in s strokovnim izobraževanjem želimo pomagati nadarjenim posameznikom pri ustvarjanjem boljših pogojev za razvoj njihovih potencialov, tudi s povezovanjem z drugimi nadarjenimi.  

S pomočjo raziskav ozaveščamo k boljšem razumevanju, sprejemanju in izkoriščanju nadarjenosti ter ustvarjanja družbenega okolja, ki bo spodbujalo razvoj nadarjenosti.

Poslanstvo

Želimo ozavestiti sprejemanje posebnih potreb in intenzivnosti nadarjenih posameznikov ter jim s tem zagotoviti boljše dojemanje sebe, prilagojeno podporo v šolah, družinah in podjetjih. Naš cilj je, da vsak nadarjen posameznik doseže svoj najvišji potencial in prispeva k družbenemu razvoju

Vrednote

Verjamemo, da so vrednote GeniusX, Inštituta za raziskovanje in razvoj nadarjenosti, ključne za spodbujanje in razvoj nadarjenih posameznikov ter za ustvarjanje pozitivnega vpliva na skupnost in svet. Naše vrednote so odprtost, sprejemanje, spoštovanje, sočutje in odkritost.

PARTNERSTVA DOMA IN V TUJINI

S KOM SODELUJEMO?

Inovativnost, kreativnost, spretnost, povezovalnost.  

V GeniusX, Inštitutu za raziskovanje in razvoj nadarjenosti, sodelujemo pri mednarodnih projektih in s široko mrežo strokovnjakov ter institucij pomagamo pri ozaveščanju novega načina razumevanja nadarjenosti. 

Sodelujemo z:

International High IQ Society, 

interesno skupino za umetnostno terapijo in nadarjenost v okviru Evropske zveze za umetnostno terapijo, 

Syncritic Institute,

Daimon Institute for Highly Gifted.

Sodelovanje z različnimi mednarodnimi partnerji nam omogoča izmenjavo znanja, izkušenj in najboljših praks ter spoznavanje novih trendov in izzivov na področju nadarjenosti.

Humanitarno delo: sodelujemo pri humanitarnih pobude za podporo nadarjenim otrokom iz socialno prikrajšanih ozadij.

0020_190221_katja_ujcic1

Katja Ujčič

Katja Ujčič je ustanoviteljica in direktorica GeniusX, Inštituta za raziskovanje in razvoj nadarjenosti. Že vrsto let svetuje nadarjenih posameznikom, predava.. 

stopite v stik

Kontaktirajte nas

Tukaj smo, da vam pomagamo in odgovorimo na vaša vprašanja. Ob prijavi s svojim e-poštnim naslovom se boste prijavili tudi na naše novice.

Podatki

Savska 3a,
1000 Ljubljana,
Slovenija


info@geniusx.si