Katja Ujčič

GENIUSX

Katja Ujčič, ustanoviteljica in direktorica GeniusX, Inštituta za raziskovanje in razvoj nadarjenosti, že vrsto let pomaga prepoznati, razvijati in podpreti neomejene možnosti nadarjenosti v vsakem posamezniku. Njeno poslanstvo, ki izhaja iz njene osebne zgodbe, je ozaveščanje o napačnem dojemanju nadarjenosti ter izzivih, s katerimi se srečujejo nadarjeni ljudje. 

Izdelek brez naslova (12)

Katja Ujčič se je specializirala za podporo nadarjenim posameznikom, tako odraslim kot otrokom in njihovim staršem, ter ustanovila Inštitut GeniusX, kjer jim poleg vrhunskega svetovanja zagotavlja tudi priložnost za druženje in osebnostni razvoj v skupnosti.

Katja Ujčič že vrsto let svetuje nadarjenim posameznikom, tako otrokom kot odraslim.

V sklopu delovanja Inštituta GeniusX organizira tudi specializirana izobraževanja za nadarjene posameznike, strokovnjake in specializirane zaposlene, starše nadarjenih otrok, kadrovske managerje in lastnike podjetij, ki si želijo razviti kulturo podpore nadarjenim zaposlenim.

RAZVOJ NADARJENOSTI

Razvila je edinstveni holistični pristop za prepoznavanje in razvoj nadarjenosti, ki se osredotoča na celostno obravnavo in omogoča uspešno uporabo nadarjenosti tako v osebnem kot tudi v profesionalnem življenju. Pristop zajema vse vidike inteligence, sposobnosti, talentov ter še neodkritih potencialov, kot tudi specifičnih posebnosti, kot so nevrološka atipičnost, zaznavne preobčutljivosti in posebne potrebe nadarjenih posameznikov. 

Svoje napredno dojemanje nadarjenosti je Katja Ujčič vključila v holistični model, ki poleg nadarjenosti obravnava tudi kognitivno, čustveno, duhovno in fizično področje človekovega delovanja, kar omogoča celostno obravnavo nadarjenih posameznikov, ki pozitivno vpliva na fizično, čustveno, mentalno in duševno počutje.

RAZISKOVANJE

Katja Ujčič kontinuirano raziskuje področje nadarjenosti, s poudarkom na prepoznavanju in prepletanju neomejenih možnosti človeške inteligence in holističnih praks, zato aktivno sodeluje s številnimi priznanimi svetovnimi strokovnjaki. S svojim poglobljenim raziskovanjem želi zagotoviti najboljše možnosti in podporo za nadarjene posameznike ter njihove skupnosti. 

SODELOVANJE

Kot ustanoviteljica in izvršna direktorica GeniusX, Inštituta za razvoj in raziskovanje nadarjenosti, Katja aktivno sodeluje v mednarodnih skupinah nadarjenih posameznikov, sodeluje z globalnimi terapevti, ustanovami in skupnostmi nadarjenih, in se vključuje v projekte EU, povezane z nadarjenostjo. Je strastna zagovornica za večje razumevanje in podporo nadarjenim posameznikom in njihovim družinam, ne samo v izobraževalnih in duševnih zdravstvenih okoljih, ampak tudi v poslovnem svetu in družbi.

Poleg tega je članica International High IQ Society, aktivna članica interesne skupine Art Therapy & Giftedness v okviru European Federation of Art Therapy (EFAT) , članica Syncritic Institute in sodelujoča članica Daimon Institute for Highly Gifted.

HUMANITARNO DELO

Katja tudi sodeluje v humanitarnih pobudah za podporo nadarjenim otrokom iz manj privilegiranih okolij.