Artboard 1 copy 4

Praznujte vašo edinstvenost in potrebe, ki iz nje izhajajo

0072_190221_katja_ujcic

V svetu, ki nas pogosto pritiska k prilagajanju, nadarjeni posamezniki stežka prepoznajo in popolnoma sprejmejo svoje edinstvene sposobnosti.

Kot je modro opazil filozof J. Krishnamurti: “Vsi želimo izstopati. Bogataš v svojem dragem avtomobilu, dekle, ki se naliči in ureja, deček, ki skuša biti zelo pameten – vsi želijo pokazati, da imajo nekaj. To je čuden svet, ali ni? Vidiš, lilija ali vrtnica se nikoli ne pretvarjata, in njuna lepota je v tem, da sta to, kar sta.”

Podobno naravni lepoti lilije ali vrtnice naše prave moči, nadarjenost in avtentičnost, najsvetleje zasijejo, ko jih izrazimo brez pretvarjanja.

🌹 Da bi se uprli družbenim normam in notranjim programom, ki jih narekuje družba ali genetika, potrebujejo nadarjeni posamezniki razumevanje in podporo.

💎 Nadarjenost se kaže v mnogih oblikah – od ustvarjalnosti in inteligence do empatije in vodstvenih sposobnosti. Najdite svoje edinstvenost, in odkrili boste svojo avtentično življenjsko pot.

🌟 Z zavedanjem in negovanjem naših notranjih darov odklenemo svoj neskončen potencial.

Nadarjeni posameznike v svojem življenju nujno potrebujejo spodbudo in okolje, kjer so njihove posebne lastnosti, nenavadne ideje, občutljivosti, somatske težave, domišljija in visoka življenjska energija, v celoti sprejete.

Skupaj lahko ustvarimo svet, ki ceni avtentičnost in vrednoti raznolike talente vsakega posameznika.

V svoji strokovni praksi sem delala z mnogimi nadarjenimi posamezniki, tako otroki kot odraslimi, ki so zaradi disfunkcionalnih družinskih okolij, neustreznih izobraževalnih sistemov in rigidne, obsojajoče družbe, prišli do točke predaje. Preprosto so obupali.

Izgubili smo toliko nadarjenih posameznikov zaradi pomanjkanja pozornosti do enega najbolj dragocenih delov duše.

Vendar sem opazila, da se nadarjeni posamezniki lahko izjemno hitro povzpnejo, pridobijo globlje vpoglede in povečajo samozavedanje. Pogosto prepoznajo meje v sebi in učinkovito obnavljajo svoje odnose. Ko doživijo sprejetost, podporo in občutek varnosti, lahko v celoti izkoristijo moč svoje nadarjenosti. Njihov notranji genij, ki nestrpno čaka, da se izrazi skozi njihove misli, glas, roke, telo, energijo in še več, postane sila, na katero je treba računati.

Spreminjajo se skozi moč svoje prirojene nadarjenosti.

Zadnje novice

Neživeti

Izkušnje izjemno nadarjenih odraslih, ki se soočajo z globokimi čustvenimi preboji in preobčutljivostjo, se lahko manifestirajo na več področjih – intelektualnem, čustvenem, domišljijskem, čutnem in

Preberi več »

Neživeti

Izkušnje izjemno nadarjenih odraslih, ki se soočajo z globokimi čustvenimi preboji in preobčutljivostjo, se lahko manifestirajo na več področjih – intelektualnem, čustvenem, domišljijskem, čutnem in

Preberi več»